Teknoloji

Mobil

Sosyal

Oyun

Buradasınız

Beklenen İşlemci Haswell, Asus Ultrabook’da!

Intel’in uzun süredir üstünde çalıştığı 14 nm teknolojiye sahip Haswell işlemci, ilk defa Asus’un Vivobook’uyla geliyor!

Asus Ultrabook

Intel’in uzun süre önce duyurduğu ve kullanıcılarına “Haziran’ı bekleyin” çağrısında bulunduğu 4.Nesil işlemci ailesi Haswell, ilk olarak Asus ile birlikte geldi. Yeni Haswell işlemci ailesinin aktif olduğu Asus Vivobook V551, resmen tanıtıldı.

Haziran ayında çıkması beklenilen 4.nesil işlemciler, bir önceki seriye göre %50 daha az şarj tüketimi ve %70 daha yüksek bir performans sunuyor. i5 işlemci performansını i7 hızında sunmaya hazırlanan Intel, Asus Vivobook V551 için fazladan mesai yapmış gibi görünüyor.

Asus’un resmi duyurusunu gerçekleştirdiği Vivobook V551’de i7-4500 U işlemci bulunuyor. 1366 x 768 standartlaşmış fakat yeterli görünen çözünürlük 15.6 inç dokunmatik ekran boyutuyla tamamlanıyor. NVidia GeForce GT740M ekran kartı da grafik işleme konusundaki görevine başlamış. 3 hücreli Lityum Ion 4500 mAh bataryanın bulunduğu V551, 8 saate kadar kullanım süresi sunuyor.

Bir Ultrabook modeline göre 15.6 inç ekranın büyük sayılabilme endişesine, üstünde bulunan dahili DVD okuyucu da eşlik ediyor. Yeni nesil işlemciler sayesinde soğutucu fanların bile kullanılmayacağı söylentilerinden sonra bu ekran ve DVD okuyucu, umarız Ultrabook konseptinden uzaklaştırmamıştır.

2.4 kg ağırlığa sahip Asus Vivobook , yeni nesil bir işlemci modeline göre ağır, DVD okuyucu, 15.6 inç ekran, harici ekran kartı ve DVD okuyucuya göre normal bir ağırlık. Bu ürünü dört gözle bekleyen kullanıcılar için oldukça dolu bir cihaz diyebiliriz.

Son kullanıcı fiyatı 999$ olarak belirlenen Asus, ilk olarak Kuzey Amerika’da satışa sunulacak..

Yunus Balım

Teknoloji,Sosyal ağlar,Blogger Temaları,Blogger Eklentileri paylaşılan bir blog..

Hiç yorum yok:

Yorum Yazın

İstatistikler

Blog Arşivi