Teknoloji

Mobil

Sosyal

Oyun

Buradasınız

Zenfone Zoom, Dünya’nın En İnce Optik Yakınlaştırma Modülünü Kullanıyor!

Zenfone Zoom, Dünya’nın En İnce Optik Yakınlaştırma Modülünü Kullanıyor!

CES 2015’de tanıtılan ve ASUS’un dikkat çeken yeni ürünlerinden biri olan Zenfone Zoom, barındırdığı 3x optik yakınlaştırma ile bu alanda ilk akıllı telefon olmuştu. Fakat ASUS Zenfone Zoom’un üstün özellikleri daha yeni yeni ortaya çıkıyor.

Cihazın adından da anlaşılacağı gibi üstün kamera özelliklerinin beklendiği Zenfone Zoom’un en merak edilen kısmı ise optik yakınlaştırma modülüydü. Yaklaşık 11 mm kalınlığındaki kasaya sığdırılan bu modülün çok ince olması, dikkatleri bir kez daha ASUS’a çevirdi.

Arka kısımında 13 MP’lik bir kamera çözünürlüğü bulunduran Zenfone Zoom, 10 elementli lens ve 3x optik yakınlaştırma modülü ile bu kamerayı destekliyor. Ayrıca Laser Auto Focus teknolojisi ile çok hızlı bir şekilde netleme yapabiliyor.

Zenfone Zoom

HOYA tarafından geliştirilen bu optik yakınşlaştırma modülü, sadece 6 mm kalınlığında ve ek olarak bir optik görüntü dengeleme birimini de içerisinde barındırıyor. HOYA, sensör, yakınlaştırma modülü ve OIS barındıran bu sete CUBE adını verdi. CUBE bunların yanı sıra Dünya’nın en önce 3x optik yakınlaştırma modülü oldu.

Böylelikle HOYA, ASUS sayesinde Dünya pazarına açılmış oldu.

Yunus Balım

Teknoloji,Sosyal ağlar,Blogger Temaları,Blogger Eklentileri paylaşılan bir blog..

Hiç yorum yok:

Yorum Yazın

İstatistikler

Blog Arşivi