Teknoloji

Mobil

Sosyal

Oyun

Buradasınız

Dar gelirli ailelere ücretsiz internet

Erişim fiyatlarının görece yüksekliği, farkındalık açığı gibi nedenlerle internet erişimine sahip olmayan yoksul aileler tespit edilerek kotalı ve bedava internet erişimi hizmeti sunulacak.

Dar gelirli ailelere ücretsiz internet

Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan 2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı'na göre, internet erişiminin yaygınlaştırılmasına yönelik bir dizi faaliyet yapılacak olan .

Bu çerçevede , yoksul ailelere belirli kısıtlarla internet erişimi sağlanacak.

Erişim fiyatlarının görece yüksekliği, farkındalık açığı ve benzeri nedenlerle internet erişimine sahip olmayan yoksul aileler tespit edilecek. Eğitim gören çocuğun bulunduğu aileler öncelikli olarak değerlendirilecek. Bu ailelere, kamu kaynakları kullanılarak belirli bir kotada internet erişim hizmeti sunumu sağlanacak.

Dar gelirli internete erişimde zorlanıyor

Türkiye İstatistik Kurumu Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması neticelerine göre, internet erişimine sahip olmama nedenleri arasında internet bağlantı ücretinin yüksek olması yüzde 31,9 ile ikinci sırada bulunuyor .

Benzer araştırmalarda hanelerin ekonomik durumunun yetersizliğinin internete erişimde mühim bir sınırlılık yarattığı ortaya konuluyor.

Türkiye'de 2014 senesi itibarıyla yaklaşık olarak 17 milyon hanenin yüzde 60,8'inde internet erişimi yer alıyor .

Fakir ailelere internet erişiminin bedava olarak sağlanmasının, bu ailelerdeki bireylerin veri (bilgi) toplumuna dönüşüm sürecine katılımını artıracağı ve sefaletin nesiller arası aktarımının engellenmesine katkı sağlayacağı değerlendirmesinde bulunuluyor.

FATİH Projesi çerçevesinde yaklaşık olarak 10,6 milyon öğrenciye dağıtılacak tablet bilgisayar ile internet erişimi olmayan yoksul ailelerdeki eğitim gören çocukların internet erişiminin sağlanması bir gereksinim olarak ortaya çıkıyor. Bu kapsamda , internet erişiminin yaygınlaştırılması amacıyla bedava ve kotalı internet erişim paketlerinin kamu tarafından yoksul ailelere sağlanmasına yönelik faaliyet yapılması lazım geliyor .

Öğrencisi olan aileye öncelik

İnternet erişiminin yaygınlaştırılmasına yönelik strateji ve eylem planı istikametinde şu uygulamalar yapılacak olan :

- Erişim fiyatlarının görece yüksekliği, farkındalık açığı ve benzeri nedenlerle internet erişimine sahip olmayan yoksul aileler tespit edilecek. Eğitim gören çocuğun bulunduğu aileler öncelikli olarak değerlendirilecek.

- Sabit ve mobil işletmecileri ile olağan ve yeni abonelerin durumu, erişim koşulları ve ödeme koşullarına ait görüşmeler yapılacak olan .

- Yapılan faaliyet neticesinde, kotalı ve bedava internet erişimi hizmeti sunulacak.

- Bilinçli ve yerinde internet kullanımını teşvik amacıyla, öğrencilerin ve ailelerin görece daha çok fazla faydalanacağı sitelere daha yüksek bir kota uygulanması ya da bu sitelerin kotasız olarak sunulması değerlendirilecek.

Yunus Balım

Teknoloji,Sosyal ağlar,Blogger Temaları,Blogger Eklentileri paylaşılan bir blog..

Hiç yorum yok:

Yorum Yazın

İstatistikler

Blog Arşivi