Teknoloji

Mobil

Sosyal

Oyun

Buradasınız

NASA'dan Süpersonik Tayyare

NASA'dan Süpersonik Tayyare
Yaptığı feza çalışmaları ile öncülüğünü devam ettiren NASA, havacılık konusunda da ağırbaşlı girişimlerine devam ediyor.NASA’nın havacılık ismine yaptığı nihai çalışma ise, ses hızını aşabilen yolcu uçağı tasarımı olmuş durumda!

NASA’DAN SESTEN HIZLI SÜPERSONİK YOLCU UÇAĞI!

Aslında NASA’nın Süpersonik uçak tasarımı ile ilgili daha öncelerde de muhtelif bilgiler aktarılmıştı. Ancak bu kez ise somut bilgiler açıklanmış durumda. Ortaya atılan bilgilere göre NASA; 2003 yılında trajik olarak nihai uçuğunu yapan benzer bir Süpersonik tayyare olan Concorde efsanesinden bu yana, ses hızını aşan yolcu uçağının insanlar üzerinde oluşturduğu etkileri araştırıyor.

En nihayetinde ise NASA, Amerika Birleşik Devletleri ABD merkezli Lockheed Martin firması ile bir iş ortaklığına giderek, 20 milyon Dolar bütçeyi ayırmış. X serisi olarak lanse edilmesi planlanan Süpersonik NASA uçağı, içerisinde birkaç yolcunun seyahat edebilmesine olanak sunacak. Bunların yanı sıra NASA’nın X serisi yeni Süpersonik yolcu uçağının, 2020 yılında gökyüzünde yer alacağı da dikkat çeken detaylar arasında.

Yunus Balım

Teknoloji,Sosyal ağlar,Blogger Temaları,Blogger Eklentileri paylaşılan bir blog..

Hiç yorum yok:

Yorum Yazın

İstatistikler

Blog Arşivi