Teknoloji

Mobil

Sosyal

Oyun

Buradasınız

Sony, Geçen Yılın Son Çeyreğinde 12 Milyon “Xperia” Sattı!

Sony, Geçen Yılın Son Çeyreğinde 12 Milyon “Xperia” Sattı!
Bir süredir mali sıkıntı içerisinde olan Sony, son olarak çevrimiçi oyunlar geliştiren bölümünü satmak zorunda kalmıştı. Buna rağmen geçtiğimiz yılı akıllı telefon satışları ile yükselişte kapatmayı başardı.

Sony, Xperia Z ile birlikte akıllı telefon sektörüne çok iyi bir giriş yaptı ve bunun üzerine önemli yatırımlar yaptı. Bu yatırımlar ile beklentileri arttıran Sony, istediği satış rakamlarına ulaşamasa bile geçtiğimiz yılın son çeyreğini 12 milyon Xperia serisi akıllı telefon satarak kapattı. Buda önceki çeyrekte satılan 9.9 milyon telefonu geçtiğini gösteriyor.

Öyle gözüküyor ki Sony, Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact modellerini piyasaya hızlı bir şekilde kabul ettirmiş. Ayrıca bu telefonların su geçirmemesi de Sony’in dikkat çeken avantajlarından biri.

Mobil bölümün toplam geliri yaklaşık 4 milyar dolar olarak kayıtlara geçerken, faaliyet karı 80 milyon dolar oldu. PS4 satışları ve sensör satışları olmasaydı, firma bu çeyrekte ayakta durmakta zorlanırdı. Genel olarak son çeyrek geliri 20 milyar dolar olan firmanın faaliyet karı ise 1.6 milyar dolar olduğu kaydedildi.

Sony, içerisinde bulunduğumuz çeyrek için ise pozitif beklentiler içinde.

Yunus Balım

Teknoloji,Sosyal ağlar,Blogger Temaları,Blogger Eklentileri paylaşılan bir blog..

Hiç yorum yok:

Yorum Yazın

İstatistikler

Blog Arşivi